Tegnap lehetett ezer dollár ellenében leadni az előrendeléseket világszerte 215 kereskedőnél a Tesla új, Model-3 névre keresztelt modelljére, s már ez első nap hatalmas sikert hozott az elektromos autókat gyártó cég számára. Bejelentésük szerint már az első napon 115 ezer előrendelést kaptak a 2017 végén gyártásba kerülő új autóra, ami nem véletlen.

A közönségnek tegnap bemutatott új autó - amelyen várhatóan még lesznek változtatások a gyártásba kerülés előtt - induló ára 35 ezer dollár lesz, ezzel jóval alacsonyabb árkategóriában kínálja majd azt az élményt, amelyet az eddigi drágább Tesla modellek, s ráadásul minden paraméterében jobbnak tűnik a jelenleg piacon lévő hasonló autóknál.

Az autó Elon Musk, a Tesla alapítója szerint egy feltöltéssel közel 350 kilométeres távot tud majd megtenni, ez közel duplája a Nissan Leaf és a BMW i3 teljesítményének - mutatnak rá az Equilor elemzői.

Bár nyilván nem fognak az előrendelések minden nap olyan ütemben érkezni, mint az elsőn - a rendelések leadásának megkezdése előtt hosszú sorok kígyóztak a kereskedések előtt világszerte - Musk szerint 2020 végéig összesen 500 ezer darabot értékesíthetnek a Model 3-ból. Az első napon kapott megrendelések egyébként több autóra szólnak, mint amennyit a cég tavaly egész évben értékesített.