Megőrültek a kínaiak: alig 3 perc alatt költöttek 1,5 milliárd dollárt

Kínában november 11-én van a szinglik napja, amely a világ legnagyobb online vásárlási napjává nőtte ki magát. A vásárlási őrület idén olyan szintre hágott, hogy alig három perc kellett ahhoz, hogy az Alibaba webáruházban a vásárlások értéke elérje 10 milliárd jüant, azaz 1,5 milliárd dollárt.
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 11. szombat, 14:11
Fotó: AFP

November 11. a szinglik napja - ezt kínai egyetemisták találták ki még a kilencvenes években amolyan anti-Valentin napként. Az ötlet azonban Kínában egészen elképesztő vásárlási őrületté vált azóta. Erre a lehetőségre az Alibaba, a világ legnagyobbá vált kínai webáruháza is ráugrott.

A szinglik napja mára a világ legnagyobb online vásárlási murijává vált. A kínai e-kereskelemi cég közlése szerint az idei évi szinglik napján mindössze 3 perc (!) kellett ahhoz, hogy a vásárlások értéke elérje a 10 milliárd jüant (1,5 milliárd dollárt) és kevesebb mint hat perc alatt közel duplájára, 19,1 milliárd jüanra nőtt a forgalom - írja a Fortune. Ez így már meghaladja a 2012-es év egész napos szinglik napi forgalmát.

A kínaiaknál a szinglik napja mára egy olyan 24 órás vásárlási őrületté vált, ami az USA fekete pénteki (Black Friday) és kiber hétfői (Cyber Monday) eladásait együttvéve is felülmúlja, és alkalmassá vált arra, hogy kínai fogyasztói barométerként lehessen használni.

Az Alibaba a tavalyi évben 17,7 milliárd dollárnyi terméket adott el az online áruházában a szinglik napján. A vállalat társalapítója és alelnöke, Joseph Tsai az eseményt úgy jellemezte, hogy "a szinglik napján a vásárlás sport, szórakozás".

Az Alibaba részvényeinek értéke a tavalyi év hasonló időszakához képest több mint duplájára emelkedtek, a vállalat piaci értéke pedig 475 milliárd dollár körül mozog.

(Fotó: AFP)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.11.11 21:50

@gybognarjr: Így van: olcsó, gyors, pontos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gybognarjr, 2017.11.11 17:24

Nem csoda, a 11.11 piros cimkés árúk, 31-46%-os leértékeléssel vásárolhatók. Az AliExpress szállítás gyors, a megrendelés napján feladják az árút a kereskedők, a vámkezelések után is (nálunk nincs vám semmire, de kezelik) 8-10 napon belül megérkezik a megrendelt árú. Végig követhető. megérkezéskor email-t küldenek, azon nyugtázhatja a vevő, hogy átvette az árút.
Le a kalapot AliBaba AliExpress napi 12.0 millió csomagot kezel. Amazon.com napi 1.6 milliót, de értékben nagyobbat, ünnepekkor napi 3.5 milliót, annak fele az Amazon Prime csomagok másnapra kézbesítve vannak, Szombaton és Vasárnap is.)
Volna kitől és mit tanúlni a Magyar Postának!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html