Nagy dobásra készül a Tesco a régióban

Új gyárat épít Lengyelországban a Hilton Foods-csoport, amely a Tesco kelet-közép-európai leányvállalatának akar friss készételeket szállítani. Levesek, szendvicsek lesznek egyebek mellett a cég étlapján.
Barabás Júlia, 2017. augusztus 31. csütörtök, 06:40
Fotó: Napi.hu

A brit Hiton Foods-csoport bejelentette, hogy egy új gyárat épít Lengyelországban - írta gazeta.pl. A cég több mint tíz éve telepedett le az országban. A vállalat csomagolt húsokat szállít nagykereskedelmi láncoknak, első gyára 2006 óta termel a Katowice melletti gazdasági övezetben több mint 500 alkalmazottal.

Most a Tesco Central Europe-val akarnak szerződést kötni öt évre friss étel szállítására. Egyebek mellett szendvicsekről, pizzákról, levesekről és más kész ételekről lenne szó. Az ezeket előállító új gyárat hatmillió euróból hozzák tető alá, a termelés 2019 első negyedében indulhat.

Azt még nem tudni, hány embert fognak alkalmazni, de a brit vállalat elnöke ez a piac egyre nő, ezért földrajzilag is tovább akarnak terjeszkedni. A Hilton Foods hat európai országban van jelen: Nagy-Britannián és Lengyelországon kívül Hollandiában, Svédországban, Dániában és Írországban. Alkalmazottainak száma közel háromezer.

HOZZÁSZÓLÁSOK