Nagy leépítések a német nagybanknál

Legalább 250 munkahelyet szüntet meg a Deutsche Bank befektetési banki üzletágában a Reuters hírügynökség belső vállalati forrástól származó értesülése szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2018. február 19. hétfő, 20:29
Fotó: MTI/EPA

A leépítésnek Frankfurt és London mellett az Egyesült Államokban esnek áldozatul munkahelyek, a hírügynökséget tájékoztató forrás szerint legalább 250, de akár 500 is. A Deutsche Bank szóvivője nem erősítette meg a hírügynökségi értesülést.

Az értékpapír kereskedelemmel és tanácsadással foglalkozó befektetési banki üzletág adja a legnagyobb német kereskedelmi bank forgalmának mintegy hatvan százalékát. Az üzletágat 2017-ben nagyban visszavetette ügyfeleinek tartózkodása az értékpapír-piaci befektetésektől. A fix hozamú befektetések után például harminc százalékkal csökkent a bevétel, a részvénykereskedelemé pedig negyedével esett vissza.

A pénzintézet befektetési banki üzletága 17 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte. A Deutsche Bank tavaly félmilliárd eurós veszteséget szenvedett el. A befektetési banki üzletágában viszont a veszteség és az elbocsátások ellenére is mintegy egymilliárd euró bónuszt tervez kifizetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK