A londoni GSI az amerikai befektetési bank legnagyobb leánycége, nem ügyvezető elnöki pozíciót kapott Barroso és mellette tanácsadói feladatokat is ellát. A brit lapnak annyit árult el a bizottság 2004-2014 közötti elnöke, hogy mindent megtesz a brit népszavazás okozta negatív hatások mérséklése érdekében.

A napilap itt megjegyzi, hogy amennyiben az Egyesült Királyság elveszíti hozzáférését az egységes EU-piachoz, akkor az amerikai bankok jelentős részének ki kell vonnia jelentős európai üzletrészét Londonból. Természetesen jól ismerem az Európai Uniót, és jól ismerem az Egyesült Királyságot. Amennyiben tanácsaim segítenek ebben a helyzetben, akkor készen állok tanácsot adni - idézi a portál.

Nagyon fontosak lesznek tanácsai ebben a monumentális változásokkal teli időszakban és bizonytalanság közepette - fogalmazott az FT-nek Peter Sutherland, aki 2015 májusában lemondott a GSI elnöki posztjáról. Azóta a posztot a GSI nem ügyvezető igazgatója Claes Dahlback töltötte be.

Barroso azt hangsúlyozta, hogy még nem ismert a brit-uniós tárgyalások végeredménye, de szerinte London továbbra is nagyon fontos globális pénzügyi központ lesz.