Nem várt szerepbe került Barroso

José-Manuel Barroso, az Európai Bizottság előző elnöke a Goldman Sachs International nem ügyvezető elnöke lett - idézi a Portfolio.hu, a Financial Timest.
portfolio.hu, 2016. július 8. péntek, 17:55
Fotó: Reuters

A londoni GSI az amerikai befektetési bank legnagyobb leánycége, nem ügyvezető elnöki pozíciót kapott Barroso és mellette tanácsadói feladatokat is ellát. A brit lapnak annyit árult el a bizottság 2004-2014 közötti elnöke, hogy mindent megtesz a brit népszavazás okozta negatív hatások mérséklése érdekében.

A napilap itt megjegyzi, hogy amennyiben az Egyesült Királyság elveszíti hozzáférését az egységes EU-piachoz, akkor az amerikai bankok jelentős részének ki kell vonnia jelentős európai üzletrészét Londonból. Természetesen jól ismerem az Európai Uniót, és jól ismerem az Egyesült Királyságot. Amennyiben tanácsaim segítenek ebben a helyzetben, akkor készen állok tanácsot adni - idézi a portál.

Nagyon fontosak lesznek tanácsai ebben a monumentális változásokkal teli időszakban és bizonytalanság közepette - fogalmazott az FT-nek Peter Sutherland, aki 2015 májusában lemondott a GSI elnöki posztjáról. Azóta a posztot a GSI nem ügyvezető igazgatója Claes Dahlback töltötte be.

Barroso azt hangsúlyozta, hogy még nem ismert a brit-uniós tárgyalások végeredménye, de szerinte London továbbra is nagyon fontos globális pénzügyi központ lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw3, 2016.07.08 23:33

A "nem várt" helyett "döbbenetes", vagy "nem gondolná" esetleg "ki nem találná" formula jobban illeszkedett volna napi jelenlegi címadási stílusához.

Amúgy de, én vártam. A ballib vezetők valahogy mindig ilyen pozíciókban kötnek ki a mandátumuk letelte után.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html