Olcsó a font - elárasztották a turisták Nagy-Britanniát

A Nagy-Britanniába látogató turisták száma 3,5 millióra emelkedett júniusban, ami az előző év júniusához képest 7 százalékos növekedés. Különösen az amerikaiak kedve jött meg egykori gyarmattartójuk felkereséséhez: 34 százalékkal nőtt a számuk. Mágikusan hatott a font gyengülése - írta a Privátbankár.hu.
Domokos László, 2017. augusztus 19. szombat, 17:16
Fotó: Reuters

A szigetországban a turisták által elköltött pénz viszont csak 2 százalékkal emelkedett 2,2 milliárd fontra, vagyis az árfolyamnyereséget nem költötték el teljes egészében a turisták. Eközben azonban a britek utazási kedve is nőtt - írta a portál.

A font esése leginkább lélektanilag hathat a beutazókra, hisz azért Nagy-Britannia még mindig meglehetősen drága ország, legfeljebb egy kicsit kevésbé, mint korábban.

Ami az amerikaiakat illeti, számukra a nyelvi közeg igen lényeges lehet, vélhetően sokan közülük otthonosabban érzik magukat egy angol nyelvű országban, különösen, akik még nem nagyon jártak Amerikán kívül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2017.08.20 10:01

valójában az árfolyamoknak és az árszintnek csekély a hatása a turizmusra.

a turizmus világszerte dinamikusan nő, tehát a briteknél sem az árfolyam az oka.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html