Áruház-forradalom indul Szerbiában

Szerbiában október végén kezdi meg látványosra tervezett terjeszkedését a Pepco, amely Magyarországon már egy ideje jelen van. A szomszédos országot egyetlen év alatt akarják meghódítani.
Barabás Júlia, 2020. október 21. szerda, 08:29
Fotó: Getty Images

Európa legnagyobb kiskereskedelmi, de nem élelmiszeripari áruházlánca, a Pepco október 23-án nyitja meg első két üzletét Belgrádban: az egyiket a Stadion, a másikat pedig a BIG üzletközpontban - vette át a novaekonomija.rs hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. A tervek szerint az első év folyamán 30 üzletet nyitnak meg az országban.

A Pepcónak jelenleg mintegy kétezer üzlete van Európa szerte, kínálatukban ruhanemű, cipők, háztartási eszközök, játékok szerepelnek. Hasonló lesz ez Szerbiában is.

Marsin Stanko, a Pepco kelet-európai igazgatója azt mondta, hogy a vállalat kínálatát úgy állították össze, hogy egy átlagos család egy helyen mindent megtaláljon, ami a mindennapi életéhez kell, és ezt nagyon kedvező áron kapja meg. A Pepcót Lengyelországban alapították 2004-ben, évente 19 millió vásárló fordul meg az üzleteikben.

HOZZÁSZÓLÁSOK