Rekordszintre töltik fel a Gazprom tározóit

Rekordszintre töltik fel a Gazprom földalatti gáztározóit a téli időszakra, hogy biztosítsák az oroszországi és európai fogyasztók megbízható ellátását - közölte az orosz állami energetikai cég a vezérigazgatóság hétfői ülését követően.
MTI-Eco, 2014. október 20. hétfő, 22:49

Több mint 71 milliárd köbméternyi operatív tartalékot képeznek a Gazprom oroszországi tározóiban. Ez a mennyiség 2,1 milliárd köbméterrel több a tavalyinál és az orosz gázszektor történetében is a legnagyobb - olvasható a tájékoztatóban. Oroszországban a szokásosnál hidegebb tél várható a meteorológiai előrejelzések szerint.

Az orosz állami gázóriásnak Fehéroroszországban, valamint az év elején megszerzett örményországi leányvállalata révén Örményország területén is vannak földalatti tározói. A fehéroroszországi három tározóban mintegy 1 milliárd köbmétert, az örményországiban 122 millió köbmétert tudtak elhelyezni. Oroszországban 22 tározót használnak a 26-ból.

A Gazprom folytatja az európai országokban lévő tározókapacitás tervezett feltöltését is - közölték Moszkvában. Eddig több mint 3,8 milliárd köbméter földgázt helyezett el saját földalatti tározóiban és a tervek szerint 5 milliárd köbmétert töltenek be azokba. Emellett a Gazprom más cégektől is bérel gáztározó kapacitást - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint az orosz energetikai cégnek a németországi Katharinában és Redenben, az ausztriai Haidachban, a szerbiai Törzsudvarnokon és a lettországi Incukalns nevű településnél lévő gáztározókban van részesedése.

Az MVM Csoport október 10-én kiadott tájékoztatása szerint a magyarországi tározók töltöttségi szintje megközelíti 65 százalékot, és Gazprom Exporttal megkötött logisztikai szolgáltatási szerződés keretében további legfeljebb 700 millió köbméternyi földgáz tárolható be a hazai tározókban.

A Gazprom vezérigazgatósága a hétfői ülésen azt is megállapította, hogy a cég az 2014-2015-ös téli időszakra napi 1,69 milliárd köbméter földgáz kitermelését tudja biztosítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2014.10.21 10:29

@juliann: Kérdés:::Az ukrán vezetés mit fog tenni ???
-Kuncsorog majd a nyugatnál,segélyért,hitelért.Aztán télen,a hidegben megértik hogy az USA és társai jól megvezették öket.Elmenek,és a nagy testvér vállán kisírják magukat.Aztán lesz újra gáz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bissone, 2014.10.21 08:39

@juliann:

Csak nehogy mar ugy csinaljunk mintha lenne megvalasztott ukran vezetes.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

juliann, 2014.10.21 08:24

"""Rekordszintre töltik fel a Gazprom földalatti gáztározóit a téli időszakra, hogy biztosítsák az oroszországi és európai fogyasztók megbízható ellátását"""

Kérdés:::Az ukrán vezetés mit fog tenni ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html