Beismerte kudarcát a Tesco a szomszédban

Teljesen véget vet az éjszakai nyitva tartásnak Szlovákiában is a Tesco, a vállalat ezzel gyakorlatilag beismeri, hogy a lehetőséggel nem tudott vevőket szerezni.
Barabás Júlia, 2019. február 16. szombat, 07:20
Fotó: Pixabay

Míg a többi szlovákiai üzletlánc este tízkor lehúzta a rolót, a Tesco korábban éjjel-nappal nyitva tartó szupermarketekkel szórta tele Szlovákiát. Ezt sokáig versenyelőnynek tartották, mára azonban a Tesco is belátta, hogy még Pozsonyban sem gazdaságos az éjszakai üzem - írta a Maszol.

A vidéki városokban már 2015-ben hozzáláttak a nyitvatartási idő csökkentéséhez, a legutóbbi ilyen hullám tavaly októberben volt, amikor a 150 üzletéből 101-ben módosították a nyitvatartási időt. Az idei év elejére már csak két éjjel-nappali Tesco-üzlet maradt az országban.

Közülük a pozsonyligetfalui Tesco Extra hipermarketben e héttől szüntették be az állandó nyitvatartást, így már csak reggel hattól este tízig tart nyitva. Az utolsó nonstop üzlet az aranyhomoki (Zlaté Piesky) Tesco e hónap végéig tart nyitva nonstop.

A Tesco döntése mögött elsősorban az állhat, hogy az éjszakai nyitvatartás nem volt gazdaságos, hiszen ezt a szolgáltatást kevesen vették igénybe. Egyes elemzők szerint sokat nyom a latban a kormány munkapiaci csomagja is, amely miatt nőttek az éjszakai foglalkoztatás költségei.

HOZZÁSZÓLÁSOK