Trump lány bezárja dívatcégét

Ivanka Trump, Donald Trump lánya bezárja divatcégét, hogy teljesen a "washingtoni munkájára koncentrálhasson" - írja az Index.hu a The Washington Post nyomán.
Szász Péter, 2018. július 24. kedd, 21:03
Fotó: MTI/EPA

Az amerikai elnök lánya még 2014-ben alapította a márkát, amit aztán az offshore tevékenységei és a munkakörülményei miatt az elnökjelölti kampány idején támadtak - olvasható a portálon.

Tavaly is botrányba keveredett a márka, amikor azért perelte be az olasz Aquazzura luxusmárkákat gyártó cég, mert az amerikaiak az egyik női cipőjükhöz kísértetiesen hasonlító modellt hoztak forgalomba.

Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy egy kínai munkajogi aktivistát letartóztattak, kettőnek pedig nyoma veszett, miután abban a kínai cipőgyárban történt visszaélésekkel kapcsolatban nyomoztak, ahol többek között Ivanka Trump saját tervezésű cipőit is gyártják.

Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a gyárban túlórára kényszerítik a munkásokat, de nem fizetik ki nekik az extra órákat. Aki nem vállalja a túlórát, azt kirúgással fenyegetik, a dolgozók betegszabadságra sem mehetnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK