Viszik a baloldali báró vagyonát

Sok éves próbálkozás után végre sikerült eladni Kapolyi László volt szocialista képviselő és a szociáldemokrata párt elnöke felszámolás alatt lévő vagyonának számos elemét. A vevők kiléte titkos.
Komócsin Sándor, 2017. június 6. kedd, 12:15
Fotó: Napi.hu

Kapóssá váltak az évekkel ezelőtt elhunyt Kapolyi László baloldali politikus energetikai cégeinek maradványai - írta a Világgazdaság. A gázturbinát egy hetvenes éveiben járó hölgy kft.-je vette meg. Ezenfelül elkelt a System Consulting Zrt. doménneve, illetve 200 millió forint még le nem járt, jogerős követelése.

Az előbbiért 121 ezer, az utóbbiért 500 ezer forintot adott vevő, de nem az összegek az az érdekesek, hanem az, hogy sokéves érdektelenség után végre akadt érdeklődő a vagyonelemekre. A felszámoló nem árulja el, hogy kinek ért pénzt az elfekvő, vélhetően értéktelen vagyon.

Néhai Kapolyi László az ukrán-magyar árambiznisznek köszönhetően vált milliárdossá. Két vállalkozása közül az egyik bedőlt, a másik felszámolás alá került. A vállalatok vagyontárgyain az elmúlt négy-öt évben hiába próbáltak túladni.

HOZZÁSZÓLÁSOK