Súlyos vád érte a Wizz Airt: gócpontok lehetnek a gépeik

Alig egy hét működés után a Wizz Air norvégiai terjeszkedése körül botrány kezd kialakulni: Oslo főpolgármestere kitiltatná a légitársaság belföldi járatait, mert a fővárosi reptéren létrehozott bázisra telepített lengyel személyzet körében több koronavírus-fertőzöttet találtak - írja az Airportal.
Szász Péter, 2020. november 14. szombat, 17:49
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Raymond Johansen, Oslo főpolgármestere attól tart, hogy a légitársaság belföldi járatai potenciális gócpontok, a személyzet körében ugyanis úgynevezett szuperfertőzők lehetnek.

A politikus felelőtlennek nevezte a Wizz Air tevékenységét, hogy Európa egyik legfertőzöttebb államából, Lengyelországból helyeztek át pilótákat és légiutas-kísérőket a norvég belföldi járatokra a járvány második hullámának kellős közepén - olvasható a portálon.

A Wizz Air állítása szerint ugyanakkor minden szabályt betartva jártak el, a személyzet negatív teszteredménnyel rendelkezett, és a norvégiai munkába állást megelőzően minden érintett letöltötte a tíznapos karantént.

A légitársaság norvégiai terjeszkedése rövid idő alatt már második alkalommal került a politikusi nyilatkozatok kereszttüzébe, októberben az ország miniszterelnöke, Erna Solberg a Wizz Air bojkottjára szólított fel, mert a légitársaság nem tűri meg a szakszervezetek működését dolgozói körében, és nem köt kollektív szerződést a munkavállalókkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK