A T-Systems fejleszt a rendőrségnek

A T-Systems Magyarország Zrt. két másik céggel együtt nyerte el az Országos Rendőr-főkapitányság, informatikai infrastruktúra beszerzésére kiírt nyílt tenderét - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.
Németh Géza, 2017. december 6. szerda, 06:40
Fotó: Reuters

A nettó nettó 1 milliárd 792 millió forintos projektet az uniós Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) finanszírozza.

A beszerzés négy részből áll:

Az első az Oracle Exadata adatbázis szerver teljesítmény bővítésének az első fele, amelyet, a T-Systems nyert el, a becsült 260 millió forint helyett 212 millióval. (Újra szerződött a BKK a T-Systems-szel)

A második rész az előbbi feladat második fele, amelynek nyertese a TIGRA Kft., a becsült 722 millióval szemben mindössze 459 millió forinttal.

A harmadik rész megnevezése így szól: virtualizált alkalmazás fürt és hálózati eszköz beszerzésre, ennek a nyertese az M&S Informatika Zrt. Itt a becsült ellenérték 935 millió volt, a végleges ár viszont 1 milliárd 105 millió forint lett.

Végül a negyedik rész a digitális hitelesítési e-aláírás szolgáltatás hardver és szoftver beszerzése volt, ezt is az M&S Informatika Zrt. nyerte, a becsült 22,3 millió forinttal szemben 14,5 millióval.

A tenderre érvénytelen ajánlatot tettek a következő cégek: a RacioNet Zrt. és a  Serco Kft.

HOZZÁSZÓLÁSOK