Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az AMD bejelentése szerint az ügylet révén egy közel 125 milliárd dolláros piaci tőkeértékű cég jön létre. A Xilinx megszerzésével az AMD bővíti termékkínálatát és több olyan feltörekvő piacot is megszerez, ahol a Xilinx jelenleg piacvezető - írta az MTI.

A felvásárlás keretében minden egyes Xilinx-részvény tulajdonosa 1,7234 AMD-részvényt kap cserébe, ami a Xilinx vállalat részvényét 143 dollárra értékeli. Ez a részvényár közel 24,8 százalékkal magasabb a Xilinx hétfői, 114,55 dolláros záróáránál. Az ügylet lezártával a Xilinx-részvényesek kezében lesz a közös vállalat részvényeinek csaknem a 26 százaléka.

Az AMD azzal számol, hogy a Xilinx megszerzésével kapcsolatos ügylet lezárását követő 18 hónapban mintegy 300 millió dollárnyi költséget takaríthat meg.

Az ügylet lebonyolítását a két cég igazgatótanácsa már jóváhagyta, de még szükség van a részvényesek és az illetékes hatóságok engedélyére is. Tervek szerint az ügylet 2021 végére lezárul.

Az AMD piaci tőkeértéke 96 milliárd dollár, az év eleje óta 79 százalékkal nőtt, a Xilinx piaci tőkeértéke idén eddig 17 százalékkal emelkedett és jelenleg 29 milliárd dollár körüli.