Az Apple március 8 magasságában mutathatja be új olcsó iPhone-ját és egy frissített iPad-et - írja a Bloomberg, amely szerint rekord magas bevétellel számolhat a cég.

A techcég olyan remek negyedévet tudhat maga mögött, ami még a Wall Street előrejelzéseit is túlszárnyalta. Ezek szerint az ellátási láncban fennálló problémák nem ártottak az eladásoknak.

A márciusi nagy dobás a harmadik generációs SE lesz. Ezzel a névvel az Apple eddig a régebbi készülekházakba szerelt, de erős processzorral érkező telefonokat illette.

Az első SE az iPhone 6s belsejét kapta az 5s házában. A második egy 13. generációs processzorral szerelt iPhone 8 volt, a most érkező eszköz pedig a pletykák szerint szintén ezt a formát kapja. Nagy dobás lesz az 5G-támogatás. (Korábban szó volt arról, hogy esetleg úgy néz majd ki mint a 2018-ban bemutatott XR).

Az uj iPad várhatően az Air frissítése lesz gyorsabb processzorral és 5G-vel. Az cég egy új Macet is tervez saját chipekkel - írja a portál a cég ügyeit ismerő forrásokra hivatkozva.

Az új készülékek bejelentése mellett a vállalat március első felében tervezi az iOS 15.4 kiadását is. Ezzel már maszkban is fel lehet majd oldani az újabb - iPhone 12 és utáni - készülékeket.

Az év további részében - ahogy az lenni szokott - nyáron jelentik majd be az iOS 16 részleteit, ősszel pedig érkezik az iPhone 14. Frissítést kaphat a Watch is.