Közel 3 százalékot emelkedett ma az Apple árfolyama az amerikai kereskedésben, elérve az 182,86 dollárt, amivel a piaci kapitalizációja megütötte a 3 ezer milliárd dollárt, az amerikai vállalatok közül elsőként – írja a Portfolio a CNBC cikke nyomán.

Mindössze négy év leforgása alatt a háromszorosára emelkedett a vállalat értéke. Az ezer milliárd dolláros piaci kapitalizáció elérésében is az Apple volt az első az amerikai vállalatok közül, 2018 augusztusában, majd két évvel később már 2 ezer milliárd dolláros kapitalizációval büszkélkedhetett a cég.

Az Apple részvényeinek mai emelkedését az általánosan optimista részvénypiaci hangulat segíthette, emellett az Apple-befektetők bíznak a legújabb iPhone-ok és a MacBook számítógépek népszerűségében is.
Elemzők szerint 2022-ben erős lehet a kereslet az Apple okostelefonja iránt, főként a kínai piacnak köszönhetően és a szolgáltatásokra is egyre több előfizetője lesz a vállalatnak.

Az Apple árfolyamát támogatta, hogy a részvényeire egyfajta menedékként tekintettek a befektetők a közelmúltban bizonytalanabbra forduló piaci kilátások közepette, a vállalat ugyanis erős mérleggel és stabil készpénztermelő képességgel működik, valamint osztalékfizetéssel és saját részvény vásárlásokkal készpénzt juttat vissza a részvényeseknek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!