Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Apple a WWDC-n árulta el, hogy az első ARM-alapú Mac gépei még az idei évben megérkeznek, azt viszont nem fedte fel, hogy iMacről vagy MacBookról van-e szó. Most egy szivárogtató azt állítja, hogy a notebook-családból érkezik az első Intel-chipektől mentes termék, és a MacBook Air ezzel ki is szorul a kínálatból - derül ki a PC World cikkéből.

Az új MacBook az A szériás chipnek hála állítólag gyorsabb és olcsóbb is lesz, ezért a régi laptop számára nem marad hely a kínálatban, mivel az pont ezt a kategóriát célozta meg az elmúlt években. Ráadásul korábbi sajátossága, hogy kifejezetten vékony, már nem akkora kuriózum a piacon, más gyártók mellett maga az Apple is faragott a többi gépe vastagságából.

A tippek szerint az új sima MacBook-modell laposabb és könnyebb is ezeken felül, a gyorsulást pedig jól jelzi, hogy már a régebbi A12Z Bionic lapka is remek teljesítményre volt képes. Ennél viszont jóval újabb és erősebb chipet használ majd az Apple az első ARM-alapú Macben - elvileg 5 nm-es, 12-magos lapkát.