Az innováció is pofont kapott Trumptól - krízis a Google-nál

A Google, történetének legnagyobb kríziskampánya keretében, 4 millió dolláros sürgősségi bevándorlási alapot hoz létre, hogy segítse azokat a munkavállalókat, akiket érint Donald Trump új bevándorlási rendelete – idézi a hvg.h, az USA Today hírét.
K. Kiss Gergely, 2017. január 31. kedd, 13:20
Fotó: Reuters

A frissen beiktatott amerikai elnök legalább 90 napra megtiltotta hét muszlim többségű ország állampolgárainak beutazását az Egyesült Államokba. A Google azonnal válaszolt e lépésre - olvasható a portálon.

A sürgösségi összeg felét a Google fizeti, a másik felét az alkalmazottak adományaiból akarják összegyűjteni, illetve még a cévezetők külön is hozzájárulhatnak az alaphoz. A Google-nél aggódnak a rendelet következményei miatt, amelyek elválasztják a Google-dolgozókat a családjuktól, megakadályozzák, hogy nagy tehetségek érkezzenek a keresőóriáshoz.

A kampányról a cég vezérigazgatója, Sundar Pichai számolt be egy üzenetben, éppen egy nappal az után, hogy élesen bírálta a rendelkezést, tekintettel arra, hogy legalább 187 alkalmazottjukat érinti.

Már az Uber is lépett, ők egy hárommillió dolláros jogvédő alapot hoztak létre, amely segít eligazodni a megváltozott bevándorlási kérdésekben. Az Airbnb pedig szabad lakásokat ajánlott fel a menekülteknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK