Változás a Vodafone vezetésében

A Vodafone Csoport nemrég létrejött toronyvállalatának, a Vantage Towers Zrt.-nek az elnök-vezérigazgatójának Budai J. Gergőt, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesét nevezték ki - jelentette be a Vodafone.
Szabó Zsuzsanna, 2020. november 2. hétfő, 17:34
Fotó: MTI Fotó / Bruzák Noémi

A Vodafone Csoport részeként a Vodafone Magyarország is új cégbe szervezi ki mobilhálózati infrastruktúráját, melynek értelmében 2020. november 1-től a Vantage Towers felel a vállalat passzív hálózati elemeiért, így mintegy 2000 bázisállomásáért és a hozzájuk tartozó egyéb elemekért.

A Vodafone Magyarország toronyvállalatának az elnök-vezérigazgatói pozíciójára Budai J. Gergőt (képünkön) nevezték ki, aki 2017. szeptembere óta a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be, emellett pedig ő a vállalat igazgatóságának alelnöke is. Utóbbi pozíciót 2021. február végéig változatlanul betölti - közölte a Vodafone Magyarország.

A Vantage Towers számára kiemelt prioritás lesz Magyarország digitalizációjának felgyorsítása. A Vantage Towers Magyarország megalapítása és működése révén a passzív hálózatmegosztási konstrukciókat szeretnék támogatni, hogy más infokommunikációs vállalatok és más iparágak vállalatai is igénybe vehessék a passzív hálózati infrastruktúrát - derül ki a Vodafone közleményéből.

A Vodafone Magyarország és a Vantage Towers számára egyaránt kiemelt prioritás a fenntarthatóság és a bolygó védelme, így a vállalat működésében fontos szerepet kapnak a környezetkímélő megoldások, illetve a zöldenergia minél nagyobb arányú felhasználása, így ennek részeként a hazai bázisállomások áramfogyasztását 2020 novemberétől teljes egészében megújuló energiaforrások igénybevételével fedezik.

A hírt Budai J. Gergő a Facebook oldalán is bejelentette egy posztban:

 

HOZZÁSZÓLÁSOK