Jövő januártól megújul a DigiMobil portfóliója, így a negyedik mobilszolgáltató tavaly májusban indult tesztszolgáltatását felváltó, újonnan megjelenő mobilelőfizetések esetében a nevüknek megfelelően már havi díjat kell majd fizetni, az ingyenesség mellett pedig megszűnik a hálózaton belüli korlátlan, ingyenes beszélgetés és a díjcsomagokba épített korlátlan adatforgalmi keret is.

A portál szerint a kedvező árú tarifákkal azt üzeni a cég, hogy a megpróbáltatások ellenére marad a piacon.

A szolgáltató kínálatába januártól két új tarifa kerül, a DigiMobil Plusz és a DigiMobil Max elnevezésű konstrukciók egyaránt havi 1000 forintba kerülnek majd.

A DigiMobil PLUSZ díjcsomag havi 15 gigabájtnyi belföldi mobilinternetet valamint 200 perc belföldi és EU lebeszélhetőséget foglal magában. A rendelkezésre álló percek felhasználása után a belföldi és EU mobilhálózatba indított hívás díja bruttó 4 forint/perc.

A nagyobb adatmennyiséggel rendelkező DigiMobil MAX díjcsomagra előfizető ügyfelek 30 gigabájtnyi belföldi mobilinternet adatforgalmat kapnak, a percdíj pedig 4 forint lesz belföldi és EU mobilhálózatba indított hívás esetén. Ez a díjcsomag nem tartalmaz lebeszélhető perceket.

Az SMS-díjakat egyelőre nem hozta nyilvánosságra a szolgáltató, a továbbra is magas hatósági SMS-végződtetési díjak miatt hálózaton kívül ugyanakkor vélhetően továbbra is marad majd a percdíjakkal összevetve lényegesen magasabb SMS darabár.

A két díjcsomag mellé igényelhető lesz egy 10 GB-os adatkeretet tartalmazó DigiMobil Junior opció is, havi 500 forintért. A díjcsomagokra nem lehet határozott idejű szerződést kötni, azaz a DIGI-nél továbbra sincs hűségszerződés mobilelőfizetésre.

Bár az új tarifákra is csak meglévő DIGI/Invitel ügyfelek (vezetékes vagy műholdas szolgáltatást igénybe vevő előfizetők) szerződhetnek, a továbbiakban nem feltétel, hogy a DigiMobil meglévő szolgáltatási területén lakjanak.  Ez azt jelenti, hogy a potenciális előfizetői kör nagyságrendileg 700 ezer háztartásra terjed majd ki.

Az új tarifák bemutatásának időzítése aligha lehet véletlen. A Digi gyakorlatilag esélytelenül indulhat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) idén őszre tervezett 900 és 1800 MHz-es sávokra vonatkozó frekvenciaaukcióján, ezzel a cég tizenkét éven belül negyedik alkalommal eshet el attól a lehetőségtől, hogy mobilszolgáltatás nyújtására alkalmas frekvenciát szerezzen - írja a portál.