Elérhető a digitális jólét alapcsomag a UPC-nél

A hazai távközlési szolgáltatók közül elsőként a UPC kínálatában érhető el az újabb internet-előfizetők bevonását célzó digitális jólét alapcsomag - hangzott el a védjegyhasználatról szóló megállapodás szerdai budapesti aláírásakor.
Szász Péter, 2017. június 28. szerda, 14:41
Fotó: Napi.hu

Az internetszolgáltatás áfájának idei és jövő évi csökkentése, a világháló használatával kapcsolatos képzések mellett a digitális jólét alapcsomag "jelentős eleme a digitalizáció sikeréhez nélkülözhetetlen áttörésnek" - mondta Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos.

A minden eddiginél kedvezőbb árú szolgáltatás több tízezer, de akár százezer új előfizetőt is hozhat a szolgáltatóknak. Magyarországon az áfacsökkentés és az alapcsomag bevezetésének eredményeként jövő januárra 13 hónap alatt 35 százalékkal csökken az internet-előfizetés ára.

A UPC - a kínálatba illesztésre rendelkezésre álló 45 nap helyett - már a szerződéskötés napján értékesíti a csomagokat, amelyek 19, illetve 21 százalékkal kerülnek kevesebbe eddigi legolcsóbb ajánlatuknál. A társaság a minimálisan öt megabájtos letöltési sebesség hatszorosát kínálja a csomagban ügyfeleinek, azaz "nem fapados szolgáltatást" kap, aki az alapcsomagra fizet elő.

A cég az elmúlt négy esztendőben 71 milliárd forintot fordított magyarországi hálózatfejlesztésre, és céljuk, hogy felszámolják a digitális szakadékot, amely az internetet használók és nem használók között tátong - mondta Robert Redeleanu, a UPC Magyarország vezérigazgatója. Büszkék arra, hogy elsőként vehették fel kínálatukba azt a csomagot, amely olyan embereket tehet internet-előfizetővé, akik eddig nem használták a világhálót.

E hónap elejétől pályázhatnak a szolgáltatók az állami tulajdonú védjegy használatára. Deutsch Tamás ennek bejelentésekor felidézte: idén január elsején a korábbi 27-ről 18 százalékra mérséklődött, a jövő év első napjával pedig öt százalékra csökken az internetszolgáltatás áfája.

Akkor szólt arról is: minden nagy és közepes szolgáltató közölte már, hogy napokon belül pályázik a programba belépésre, többek pedig annak a szándékuknak is hangot adtak, hogy a legkisebbet meghaladó mértékű kedvezményt adnak az e csomagot választó ügyfeleiknek. Megjegyezte, a legutóbbi kutatások szerint másfél millió ember nem nethasználó, és 14 százalékuk anyagi okokkal magyarázza ezt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.06.29 09:01

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html