Hagyományosan a Google minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy a keresője szerint milyen pillanatokra, emberekre és helyekre kerestek rá leggyakrabban az emberek. Mutatjuk, mik voltak az időszak legnépszerűbb témái a cég legfrissebb adatai szerint. 

A 2022-es év összesített magyar Google toplistáját leginkább az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések dominálták, a felhasználók a legfontosabb történések mellett az érintett helyszínekről és személyekről is értesülni akartak.

Dobogós helyezést értek el az idei év fontos magyar eseményei, így a nemrégiben zárult népszámlálás és az áprilisi országgyűlési választások is. De az euró-forint árfolyama, Vlagyimir Putyin orosz elnök, az MVM és a rezsicsökkentés keresőszavai is bekerültek a top 10-be. 

Kép: Google

A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között magyar és nemzetközi találatok is szerepeltek, előkelő helyet foglalt el például az Uncharted, az HBO-féle Trónok Harca előzménysorozata (Sárkányok háza), valamint a Celeb vagyok, ments ki innen! és az X faktor is. 

A legnépszerűbb sporteseménynek a 2022-es Nemzetek Ligája bizonyult, mellyel kapcsolatban a magyar-olasz és a magyar-angol meccs pillanataira és eredményeire voltak igazán kíváncsiak a felhasználók. A közkedvelt elektronikai eszközök harcát egyértelműen az iPhone termékek nyerték – élen az iPhone 14, iPhone 13 iPhone 14 pro –, míg az idei év legdivatosabb receptjei esetében a fasírt, franciasaláta és tócsni elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben. A ‘Year in Search’ oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei, trendváltozásai is megtekinthetők.