A Facebook elismerte, hogy lehallgatta felhasználóit

Elismerte a Bloombergnek küldött közleményében a Facebook, hogy korábban - saját állítása szerint a felhasználók engedélyével - lehallgatott bizonyos beszélgetéseket, amelyekről leiratot is készített.
Domokos László, 2019. augusztus 14. szerda, 07:33
Fotó: AFP

Akárcsak a Google és az Apple, a múlt héten mi is felhagytunk azzal a gyakorlattal, hogy a beszélgetésekről készült hangfelvételeket emberekkel hallgattatjuk meg - tudatta a cég.

A Facebook hosszú ideig állította, hogy nem hallgat bele a felhasználók beszélgetéseibe az oldalon keresztül működő Messenger applikáción keresztül, hogy pontosabban tudják célba juttatni a hirdetéseket. Tavaly tavaszi kongresszusi meghallgatásán maga Mark Zuckerberg, a vállalat alapítója és vezetője is tagadta, hogy a cég belehallgat a beszélgetésekbe.

A Bloomberg szerint a felvételeket mesterséges intelligencia segítségével számítógépek alakították írott szöveggé, és a Facebook alvállalkozók százainak fizetett azért, hogy a leiratok pontosságát ellenőrizzék, amihez meg kellett hallgatniuk a felvételeket, amelyeket a vállalat anonimizált - írta a Infostart.hu az  MTI híre alapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.08.14 11:49

@Nyugatos_szolasszabadsag: "Valamiért" a kubatov lista meg a választási iroda kopaszai ugrottak be a hozzászólásoddal kapcsolatban de nem tudom miért :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Nyugatos_szolasszabadsag, 2019.08.14 10:49

Rövid tényszerű, megállapító cikk. A ballib erőközpontokat akkor sem ütjük, ha a legaljasabb képződmények a Föld kerekén.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html