Fontos változásról döntött a Facebook

A Facebook úgy döntött, új elemmel egészítik ki a hirdetések értékelését, így ezentúl azt is figyeli majd, hogy valaki véletlenül vagy direkt kattintott-e egy hirdetésre. Előbbit nem számolják majd el - idézi a TechCrunch értesülését a hvg.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 14. hétfő, 10:58
Fotó: AFP

A felhasználók számára a véletlen reklám-átkattintások bosszantóak lehetnek, ám a hirdetőknek sem túl hasznosak, hiszen a hirdetési kampányt bizonyos számú felhasználóra vásárolják, ez pedig komoly mértékben torzíthatja a statisztikát.

A portál szerint a Facebook változtat: a jövőben nem veszi figyelembe azokat a kattintásokat, ami után 2 másodperccel (vagy még hamarabb) visszatér a felhasználó a lekattintott oldalról. Ilyenkor ugyanis minden bizonnyal egy véletlen átkattintásról van szó, vagyis a felhasználó érdeklődését valójában nem keltette fel a reklám. Ez az új szabály egyelőre csak a kiindulópont, így könnyen lehet, hogy a jövőben ez az érték változik. (Ennek már Zuckerberg sem örül.)

A hirdetők egy része azért aggódik, hogy emiatt más lesz az elérésük, de a Facebook szerint a legtöbb hirdetőnek nincs ilyen véletlenkattintás-problémája.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK