Átalakul a Gmail, listába szedték a változásokat
Átalakul a Gmail, listába szedték a változásokat

Átalakul a Gmail, listába szedték a változásokat

Nemcsak a Gmail külső megjelenését, de a keresési algoritmusok hatékonyságát is javítja majd az a frissítés, amit a Google hamarosan kiad majd a közel másfél milliárd felhasználóval rendelkező szolgáltatására.
Bodnár Barna, 2022. július 28. Fotó: Getty Images

Vannak, akik a napokban már új felhasználói felületet láthatnak majd, mikor belépnek a Gmail-postafiókjukba: a Google folyamatosan vezeti be az új külsőt, illetve néhány egyéb fejlesztést is.
A tech-óriás blogbejegyzése szerint a mesterséges intelligencia a felhasználói szokásainkat elemezve gyorsabban megtalálja majd, akinek emailt szeretnénk írni, például azok kerülnek majd a keresési találatok elejére, akikkel leggyakrabban váltunk üzenetet.

Ami az új felhasználói felületet illeti, a jelenlegi, bal oldalon található panelre kerül majd a Google Chat, Spaces és Meet alkalmazásának gombja, az oszlop pedig teljes egészében elrejthető lesz majd, de rejtett állapotában is indíthatóak lesznek az ide helyezett applikációk, amiket egy képernyőn tudunk majd kezelni, a korábbi, különálló böngészőablakokban vagy füleken való megnyitás helyett.

Jelentősebb változás még, hogy a chatet teljes képernyőn is használhatjuk majd, ugyanakkor párhuzamosan, felugró ablakban is elérhető lesz majd az azonnali üzenetküldő.

A Google egyébként hasznos gyorstalpalót tett közzé a változásokról, rövid videó formájában.

Akik ki nem állhatják a változásokat, azoknak természetesen lehetősége lesz visszaállítani a régi kinézetet, mégpedig nagyon egyszerűen, a beállítások menüpontban elérhető "Az eredeti Gmail nézet visszaállítása" opcióval.

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Átalakul a Gmail, listába szedték a változásokat

Nemcsak a Gmail külső megjelenését, de a keresési algoritmusok hatékonyságát is javítja majd az a frissítés, amit a Google hamarosan kiad majd a közel másfél milliárd felhasználóval...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.