Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A távmunkából fakadóan egyre több és fontosabb adatot tárolunk valamilyen felhőszolgáltatásban, melyeket jellemzően különböző böngészőkön keresztül érhetünk el. Ebből fakadóan ezek az alkalmazások most sokan kiszolgáltatottabb helyzetben vannak, hiszen az ellenük irányulót támadások felélénkültek. A Google Chorme legújabb frissítései már védelmet nyújtanak az erre vadászó hackerektől, a korábbi verziók viszont védtelenek - derül ki a ComputerWorld cikkéből.

A Google jelezte, hogy a Chrome 49 különböző verzióját használják még nagy arányban a felhasználók. A böngésző két legfrissebb verziója a 86-os és 87-es, ezeket a felhasználók 61 százaléka használja, de nagyjából 28 százalék még mindig a 85-ös verziót telepítette csak. A Menlo Security kutatócég szerint az emberek 86 százaléka a Chorme valamelyik sebezhető verzióját használja, mivel nem tartja azt frissen. Ezt pedig a rosszindulatú kódok és a hacekerek ki is használják, éppen ezért csak az elmúlt pár hétben öt zero-day sebezhetőséget javított a cég.

A techportál részletes útmutatót ad ahhoz, hogyan lehet biztonságos változatra frissíteni a rendszert, amit az alábbi linken nézhet meg.