A Facebook megelégelte a kamulájkokat

A Facebook 2018 óta próbálja felszólítani az egyik új-zélandi céget, hogy ne áruljon lájkoló és követő botokat az Instagram-profilok számára. Most beperlik a céget - adta hírül a hvg.hu.
Domokos Erika, 2019. április 27. szombat, 07:35
Fotó: Pixabay

Pénzért kamulájkokat, megosztásokat és követőket lehet vásárolni, amitől úgy tűnik, nagyon pörög az adott rajongói oldal, holott a valóságban ez nem igaz. Ezt elégelte meg a Facebook Új-Zélandon - olvasható a cikkben.

A techcég szerint a Social Media Series Limited nevű vállalkozás évek óta hanyagolja a Facebook megkeresését, hogy hagyjon fel az instagramos kamulájkok és követők értékesítését. Az "árut" a Likesocial.co és IGFamous.net nevű oldalakon kínálják.

A tulajdonosok új cégnévvel tovább folytatták a dolgot, annak ellenére is, hogy sok kamuprofilt törölt az oldal, a kamulájkokat pedig letiltotta a rendszer. A Facebook most perli a céget.

Az árlista szerint 50 és 2000 közötti követőtábort vehet magának valaki 10-99 dollár (2900 és 28 ezer forint) közötti áron, amit hetente kell kifizetni a csalóknak. A Facebook szerint volt olyan bot, ami több tízezer lájkot osztott ki egy nap alatt. A csalók összesen 9,4 millió dollárt (2,7 milliárd forint) kereshetett az üzlettel - írta a hvg.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK