Orbán Viktor jelentette be a digitális oktatásra átállni kényszerülő diákoknak, hogy ingyenesen használhatják az internetet. Később meghosszabbították a kedvezményt, bővítették a kört, a kisebb szolgáltatóknak pedig kompenzációt ígértek - olvasható a portálon.

"Nekünk nagyságrendileg 15 millió forint kiesést okozott, ami persze egy multi szolgáltatónál nem nagy összeg, de nekünk abból az összegből ment el, amiből a hálózati fejlesztéseket kellett volna csinálnunk" - nyilatkozta az ATV Híradójának Gyurász Zoltán, Deltakon Kft. ügyvezetője.

Az ingyenes internet ügye fontos volt a kormánynak, még a 2020-as nemzeti konzultáció kérdései között is szerepelt. 2021-ben külön pályázatot írtak ki, hogy az érintettek „egyedi támogatási kérelmet nyújthassanak be”.

A kft. ügyvezetője elmondta, ők ezen a pályázaton indultak, beadták a szükséges dokumentumokat, azonban válaszra sem méltatták őket. A cég novemberig még annak a lehetőségét is fenntartotta, hogy a későn ébredők is jóváírhassák a kedvezményt. Decemberre azonban kiderült számukra: nem lesz kompenzáció.

A Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség továbbra is próbál lobbizni, egyelőre kevés sikerrel.