Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pályázatra sok nevezés érkezett a fenntarthatóság, az oktatás-nevelés, az egészségügy, valamint az esélyegyenlőség és felzárkóztatás témakörében. Az Invitech a szakmai konzultáción felül, anyagi támogatást is nyújt a nyerteseknek, van pályázó, aki egymillió forintos forráshoz jutott ötlete megvalósításához - derül ki a cég közleményéből.

Az Effekteam Egyesület (korábbi nevén Magyar Adományozói Fórum) szakmai együttműködésével szervezett pályázatra a legkülönbözőbb területekről érkeztek az innovatív ötletek. A zsűri 5 nyertest hirdetett ki.

A Pro Ludovico Alapítvány a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma tudományos, oktatási célú úgynevezett lézerbarlangjának bővítéséhez nyert támogatást, ahol a diákok és oktatók közös együttműködésében, saját ötleteik alapján valósul meg a példaértékű fejlesztés. A cél egy animációs lézerprojektor építése és programozásának kidolgozása. Ez a pályázat nyerte meg a közönségszavazást is, a beérkezett közel 5000 szavazat több mint egyharmadát megszerezve.

Az Emberség Erejével Alapítvány a MiEGYmás nevű társasjáték mobil verziójának tervével szintén a nyertes pályázatok között szerepelt. A projekt célja a társadalmi felelősségvállalást, a szolidaritást népszerűsítő és oktató társasjáték széleskörben való elterjesztése.

Az egészségügyi ellátás feltételeinek javítására, az ellátórendszer hatékonyságának és betegközpontúságának növelésére fókuszáló, ugyancsak díjazott Jobbulást Alapítvány egy olyan online felületet kíván létrehozni, ahol a betegek megoszthatják az egyes egészségügyi intézményekben szerzett tapasztalataikat, így segítve az érintettek hiteles tájékoztatását.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány célja a környezettudatos étkezés minél szélesebb körben való megismertetése. A támogatással megvalósuló applikáción keresztül a vendéglátóhelyeket lehet értékelni, például a helyi alapanyagok használatának tudatossága szempontjából, de a köztéri ivókutakat is be lehet rajta jelölni egy térképen.

A Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet az általa üzemeltetett, sérült felszolgálókat foglalkoztató éttermében kíván olyan infokommunikációs fejlesztést végrehajtani, amelynek segítségével az ott dolgozók munkája, így társadalmi integrációja könnyebbé válik.

A pályázatok elbírálásában Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára mellett részt vett Molnár Klára, az Effekteam Egyesület igazgatója; Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója; Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója; valamint az Invitech képviseletében Bőthe Csaba marketing és üzleti támogatások igazgató, illetve Marton László vállalati és kormányzati főigazgató.

Az ünnepélyes díjátadón az Invitech bejelentette, hogy a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével együttműködésben, az InnoMax keretében "Okostelepülés" elnevezéssel új kategóriát indít kistelepülések részére. A díjjal és a velejáró támogatással az Invitech a korszerű megoldásokhoz kevésbé hozzáférő helyi lakosság digitális felzárkózását, a helyi közösségek felemelkedését kívánja elősegíteni.