Fontos határidő jár le péntek délben

Ma délben zárul a regisztráció az Újratervezés programra, amely szintén a járvány miatt esetleg munkahelyváltásra készülőket segíti. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra már több mint 50 ezren jelentkeztek - adta hírül a tárca.
Domokos László, 2020. május 22. péntek, 06:53
Fotó: Pixabay

A kormány által életre hívott 8 hetes informatikai alapozó oktatás elsősorban azoknak kínál lehetőséget, akik a koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradtak, vagy idejük szabadult fel, fontolgatják az informatikai pályára lépést, esetleg digitális ismereteiket bővítenék, amelyet aztán a hétköznapokban és munkájuk során is hasznosíthatnak.

A május 25-től induló Újratervezés program az alapvető ismeretek átadását, megerősítését célozza az alapoktól kezdve. A képzés végére a résztvevők a Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést.

A kurzus online, automatikusan kiértékelt záróvizsgával végződik. Az eredményes teljesítés az alapozó képzésre épülő, magasabb szintű oktatásban való továbbtanulás egyik alapfeltétele.

A program a digitális szaktudás elsajátítását térítésmentesen teszi lehetővé a jelentkezők számára. A meghirdetés óta már több tízezren jelentkeztek. Ma délig még bárki regisztrálhat itt, aki betöltötte a 18. életévét, rendelkezik számítógéppel és internet hozzáféréssel - közölte a tárca..

HOZZÁSZÓLÁSOK