Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendezvényen a Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda (HTTP) Alapítvány három Cisco webex board eszközt adott át a BMSzC-nek, hogy a központ három szakgimnáziumában egy éven át kísérleti jelleggel használják azokat az oktatásban. Az eszköz lehetővé teszi, hogy a három szakgimnázium tanulói egy időben bekapcsolódjanak az oktatásba, kipróbálhassák a digitális tananyagfejlesztést.

Hatalmas kihívás az iskoláknak, hogy megfeleljenek a 21. század elvárásainak, többi között olyan szakmákra kell felkészíteniük a tanulókat, amelyek jelentős része még nincs is meg - mondta a helyettes államtitkár a centrumhoz tartozó Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumban. Az informatika beépülése az oktatásba legalább olyan jelentőségű, mint az "abc-vetés" megtanulása.

Hangsúlyozta, olyan időszak jött el, amelyben lépni kell az oktatásban is a technikai feltételek megteremtése és a tanárok képzése szempontjából.

A gazdaság szereplőinek jelzése alapján fontos, hogy a szakoktatás segítse a hálózatos gondolkodást, az együttműködést, kreativitást, a feladatok közös végrehajtását. Pölöskei Gáborné rámutatott arra, az informatika segíti a hatékonyabb munkát az oktatásban, és egyre jobban be lehet építeni más tantárgyak tanításába is. Az informatika adta lehetőséggel élni kell, sikeresen be kell építeni az oktatásba, mert ez elvezet a gazdaság és az ország sikeréhez - mondta a helyettes államtitkár.

A centrumban 8000 diák kezdte meg a tanévet, 12 tagintézményben 12 ágazatban oktatnak, köztük 4278 informatika szakos diákot, a Cisco Webes Board eszközök pedig a duális képzést segítik - mondta Molnárné Rénes Éva, a BMSzC főigazgatója az MTI szerint.