A jövőben az emberek - főként a kisbefektetők - érdekeire hivatkozva a Facebook megtiltotta, hogy az oldalán kriptopénzek hirdetései fussanak. A bitcoinhoz hasonló termékek nemcsak óriási kockázatot jelentenek, hanem piacuk szabályozatlan, így veszélyes is.

Sok olyan kriptovaluta került a piacra, amelynek kibocsátásakor és forgalmazásakor kétesnek nevezhető a jó szándék - idézi Pataki Gábor szakértőt, a Coinbroker alapítóját az Infostart.hu annak kapcsán, hogy mi indokolhatta a Facebook hétközepi döntését, hogy kitiltja az elmúlt időszak sztárbefektetéseit a hirdetési felületeiről.

Az új kriptovalutáknál nagy a veszély. Hiába publikálnak egy white papert, egy ötletet, és hiába adnak rá össze több millió dollárt a kisbefektetők, csak akkor lesz értéke, ha bevezetik a tőzsdére. Míg az IPO-kibocsátásoknál (részvénypiacon használt fogalom: első tőzsdei bevezetés) garantált a tőzsdei bevezetés, a kriptovaluta-kibocsátásoknál nem - mondta el Pataki, aki szerint emiatt a közösségi oldal tarthat az amerikai hatóságoktól és elébe ment egy büntetésnek.

A fotó forrása: Shutterstock.