Kiborgokat hozna létre az igazi Vasember

Az emberi agy gépekre kapcsolásával foglalkozik majd Elon Musk, a Tesla elektromosautó-márka és a SpaceX űrturisztikai cég vezetőjének új startup vállalkozása. A Neuralink célja, hogy idővel információkat és gondolatokat menthessünk le az elménkből.
Szabó Dániel, 2017. március 28. kedd, 16:20
Fotó: MTI/EPA

A hírről eredetileg a Wall Street Journal értesült a milliárdos feltaláló és üzletember környezetéből, a lap hétfői cikke után Musk a Twitteren annyit elismert, hogy valóban céget alapít Neuralink néven. A kaliforniai cégbíróságon már bejegyezték a nevet, valamint azt, hogy tevékenységi köre szerint orvosi kutatásokat végez majd - írja az NPR.

Musk korábban több interjúban is beszélt már az emberi elme és a számítógép összeolvasztásáról. A Recode-nak adott interjújában elmondta, az okos telefonokkal és a számítógépekkel az emberiség már elindult a kiborgosodás útján, hisz azonnali hozzáférése a világ szinte minden információjához. Azonban szerinte a bemenet lassú, ezen segíthetnének az agyba juttatott elektródák.

A Neuralink azonban várhatóan először az idegrendszeri betegségek hatékony, számítógépes implantátumokkal történő kezelésére fókuszál majd. Későbbi kutatásaik célja lehet, hogy az emberi agyat versenyképessé tegye az egyre inkább fejlődő mesterséges intelligenciával szemben. "Nehogy házi macska legyen az emberiség a gépek mellett" - fogalmazott arra utalva, hogy a robotok egyre több területen képesek már az ember pótlására.

HOZZÁSZÓLÁSOK