Nagy változás készül a Lidl-pénztáraknál

Spanyolországban elkezdte tesztelni saját mobilfizetési megoldását a Lidl. A Lidl Pay névre keresztelt szolgáltatás hasonló az Apple vagy a Google Pay-hez: egy applikációt kell letölteni, és az abban tárolt bankkártyaadatok alapján a telefont a terminálhoz érintve lehet fizetni - számolt be a G7.hu.
Domokos László, 2019. július 8. hétfő, 13:38
Fotó: Getty Images

Így a német diszkontlánc így közvetlen versenybe száll az Apple-lel és a Google-lel, rá akarja venni a fogyasztókat, hogy fizetéskor a saját alkalmazására kattintsanak. Az Aldi állítólag egyelőre nem gondolkodik hasonló fejlesztésben - írta a portál a Frankfurter Allgemeine Zeitung alapján.

A saját app előnye, hogy egyrészt  a Lidlnek így kevesebbe kerül az elektronikus tranzakció, hiszen nem kell a vásárlási összeg 0,15-0,2 százalékát kifizetnie a tranzakció kezelőjének, másrészt pedig a fizetési lehetőséget egybeépítik a Lidl Plus nevű törzsvásárlói applikációval, ezzel a fizetéshez és vásárláshoz kapcsolt összes forgalmi adatot házon belül tartják. Ezek elemzésével pedig akár egyéni ajánlatokat is adhatnak a vásárlóknak.

Fontos ösztönző lehet, a diszkontcég vevői az adatokért cserébe árkedvezményt kaphatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.07.09 21:53

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

CoolKoon, 2019.07.08 18:00

Ez elég jól hangzik, de valahogy akkor is kétlem, hogy a Lidli emiatt teljesértékű (mindenfajta banki szabályoknak megfelelő) pénzügyi rendszert építene ki, mert ahhoz túlságosan is sóherek. Így pedig marad a jelenlegi konstrukció, ahol ugyanúgy valamilyen bankkal fog szerződni, aki a dolog pénzügyi hátterét fogja biztosítani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html