Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Instant Network továbbfejlesztett verzióját, az Instant Network 3G elnevezésű hordozható mobilhálózatot már számos nemzetközi katasztrófahelyzetben bevetették, legutóbb tavaly szeptemberben, az Irma hurrikán után nyújtott segítséget a károsultaknak.

A Vodafone Magyarország rádióshálózat-üzemeltetési szakértői, Pervai Csaba és Tóth Róbert által tervezett eszközzel, továbbá az Instant wi-fi-vel és Instant Mobiltöltővel a Vodafone Alapítvány önkénteseiből, köztük a két magyar mérnökből álló hét fős nemzetközi csapat ismét útra kelt, ezúttal a Fülöp-szigetekre, hogy a Mangkhut szupertájfun okozta pusztítás utáni helyreállítás során segítsék a mentőcsapatok munkáját - adta hírül a Vodafone.

A telekommunikációs cég 2015-ben mutatta be a magyar fejlesztésű Instant Network 3G-t. A hordozható mobilhálózattal 40 perc alatt ingyenes kommunikációs hálózatot tudnak kiépíteni a katasztrófák helyszínén, a mentőalakulatok és segélyszervezetek, illetve a lakosság számára. Katasztrófa sújtotta helyzetben a kommunikációs lehetőségek helyreállítása a legfontosabb feladat, mivel ez támogatja leginkább a mentőcsapatok munkáját.

Tóth Róbert és Pervai Csaba, tervezők, képünk forrása: Vodafone Magyarország

A Vodafone Alapítvány 7 fős nemzetközi csapata, köztük Pervai Csaba és Tóth Róbert magyar mérnökökkel, szombat reggel indult el a Fülöp-szigetekre, ahol a Mangkhut szupertájfun okozta pusztítást követő helyreállítás során segítik a mentőcsapatok munkáját az Instant Network 3G, az Instant wi-fi és Instant Mobiltöltő telepítésével.

A Vodafone Alapítvány Instant Network csapatát 70 kiképzett Vodafone munkatárs alkotja. A csapatának nem ez lesz az első fülöp-szigeteki bevetése, 2013-ban, a Haiyan tájfun pusztítását követően már jártak a térségben. Ekkor 443 ezer hívást és 1,4 millió sms-t regisztráltak a hálózaton.

Nyitóképünk forrása: Shutterstock