Mark Zuckerberg összeakasztotta a bajszát a demokrata elnökjelölttel

Mark Zuckerberg beperelné az amerikai államot, ha az fel akarná darabolni az olyan techcégeket, mint a Facebbok - derült ki abból a leiratból, amely egy júliusi igazgatótanácsi ülésen készült - írja a Mérce.
Szász Péter, 2019. október 1. kedd, 21:48
Fotó: Pixabay

Az ügy előzménye, hogy Elizabeth Warren demokrata elnökjelölt még márciusban tárta a nyilvánosság elé azt a tervezetet, amely a nagy tech-monopóliumokat szétdarabolná, és így könnyebben venné állami szabályozás alá. Az 1930-as évek New Deal-jének intézkedéseire hasonlító tervezet szerint például a Facebooknak és az Instagramnak is külön irányítás alatti, különböző cégek kezébe kellene kerülnie, de ugyanez történne az Amazon által felvásárolt Whole Foods élelmiszerlánccal is.

A The Verge által kiszivárogtatott dokumentum szerint Zuckerberg jó viszonyt szeretne ápolni az állammal és nem szeretne belemenni egy hatalmas perbe, de "ha valaki megpróbálja a létünket fenyegetni, akkor ki kell állni a szorítóba, és megküzdeni velük." - mondta.

A kiszivárgott mondatokra reagált már Elizabeth Warren is, úgy válaszolt Zuckerbergnek, hogy "az igazán rossz az lenne, ha nem tennénk rendbe egy korrupt rendszert." "Ezt a korrupt rendszer az, ami a Facebookhoz hasonló nagy társaságok versenyellenes tevékenységet folytassanak, lábbal tiporják a fogyasztóik magánszféráját, és folyamatosan elmossák felelősségüket demokráciánk megvédésében." - idézi a Mérce a politikust.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

reszeloaladar, 2019.10.04 00:20

Ez így meleg téma. A Facebook simán nött ekkorára, csak a kezdeti versenytársakat kellett kiiktatnia. Szabályzás nem létezett, mert ami nem létezett (közösségi média), azt szabályozni sem lehetett. Utólag pedig nehéz, mert a lobbigépezet minden tervezetet meg fog fúrni és fel fog vizezni végül pedig ott ez a jogállam-izé, ahol ügyvédek serege fog majd gigapereket építeni. Közben pedig az adócsalásból megtakarított csilliárdokból kapnak mesés vagyonokat.
A konkrét kérdés pedig nehéz: az eddig imádott demokrata a létét fenyegeti, a gyűlölt Trump pedig pont ezért nem fogja fingatni. Jó vagy rossz? Nézőpon kérdése...egy körhintán...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2019.10.03 09:11

@csaba7272: "szabadkőműves páholyok "
haragszom rád - tag vagy mi?
azért néha szólhatnál - el is vihetnél
biztos minden ingyen van
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2019, 2019.10.03 09:08

@csaba7272: "Nem csak a Facebook, hanem bármilyen óriás vállalatot nem szabad engedni elszabadulni, mert olyan gazdasági-politikai befolyásra tesz szert, hogy az már-már egy kormány, egy állam irányvonalát képes befolyásolni."
Már több mint 100 éve elszabadultak ezek az "óriás vállalatok". Nem lehet őket megállítani, ők döntik el kik lehetnek döntéshozó fontos politikusok, persze gondosan demokrácia hazug leple alatt. Az óriásbankokat miért nem akarja soha senki feldarabolni? Miért nincs valódi pénzügyi reguláció?
A cuki gyerek vmit elszúrt, pedig a FB hűen propagálja az elit neolibsi eszméjét, nem tűri a vélemény szabadságát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2019.10.03 08:55

Azt kell, hogy mondjam, hogy igaza van Elizabeth Warren-nek. Nem csak a Facebook, hanem bármilyen óriás vállalatot nem szabad engedni elszabadulni, mert olyan gazdasági-politikai befolyásra tesz szert, hogy az már-már egy kormány, egy állam irányvonalát képes befolyásolni.
Az ilyen emberek, akik szupergazdagok, Zuckerberg, ilyenek tagjai a szabadkőmüves páholyoknak, és az ún. háttérkormányoknak. Ők azok, akik politikai mandátum nélkül képesek befolyásolni a világ folyását. Lásd Soros, akit a kutya sem választott meg Európában. Sőt! Néhány állam ki is tiltott, nemkívánatos személy.
Egyértelműen jó a hölgy ötlete, non plusz ultra, hogy demokrata, mint a demokraták popónyalója, Zuckerberg.
Nem szabad elengedni semmilyen cég elszabadulását, főleg az olyat, mint a Facebook, amit boldog, boldogtalan használ.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html