Megint változás jön a Windows 10-ben - egyesek nem fognak örülni

A Microsoft folytatja a Vezérlőpult elsorvasztását. A belátható jövőben teljesen eltűnhet az operációs rendszerből ez a modul, amit a Windows 7 felhasználói annyira megszoktak - írja a computerworld.hu
K. Kiss Gergely, 2020. november 8. vasárnap, 14:53
Fotó: Unsplash

A Microsoft a klasszikus Vezérlőpult visszavonására készül. A legutóbbi Windows 10 funkciófrissítésben néhány elem már átkerült a Vezérlőpultról a Gépházba, vagyis megkezdődött a régi Windows-összetevő elsorvasztása, most pedig a Microsoft még tovább lép ezen az úton - olvasható a portálon.

A Windows Vezérlőpultra irányuló hivatkozások immár nem a megszokott oldalakon nyílnak meg, hanem a Gépházba irányítják át a felhasználót, és a külső appok, illetve az Intézőben található shortcutok, amelyek korábban a Vezérlőpultra irányultak, most már szintén a Gépházba vezetnek el.

A Vezérlőpult kivégzése a legtöbb felhasználót ugyan nem sújtja le, de azok, akik a Windows 7-ről váltottak a Windows 10-re, aligha örülnek neki. Korábban a Vezérlőpult volt a Windows általános beállítási helye, és a Windows 7 régi felhasználói nagyon megszokták. Ők többnyire a Windows 7 támogatásának januári megszűnése miatt, kényszerűségből álltak át a Windows 10-re, és ez az újabb váltás most még jobban megnehezíti az életüket.

HOZZÁSZÓLÁSOK