Nagy újítást vezet be Magyarországon a YouTube

Mától Magyarországon is elérhetők a YouTube Slágerlisták, amelyek a legnépszerűbb zeneszámok, előadók, zenei videók és felkapott videók ranglistáit tárják a felhasználók elé.
Szabó Zsuzsanna, 2019. február 12. kedd, 19:24
Fotó: Shutterstock

Világszerte több mint 1,9 milliárd felhasználóval rendelkező YouTube Slágerlistákkal újít Magyarországon - írja az Infostart.hu. Négy különböző slágerlista érhető el a felhasználók tartózkodási helye szerint országonként és globálisan. A listák hetente frissülnek, kivéve a "Felkapott" slágerlistát, amely naponta többször is megújul.

A "Legnépszerűbb zeneszámok" slágerlista kiemeli, hogy hány megtekintést ért el egy zeneszám a YouTube-on. A megtekintésszámot a rendszer az adott zeneszám összes hivatalos verziója által elért megtekintésszámot összesítve számítja ki. Az Infostart cikke szerint ez a lista reflektál a legjobban arra, hogy a felhasználók milyen zenei tartalmakat fogyasztanak és az egyes előadók hogyan használják a platformot, hogy megosszák zenéjüket.

A "Legnépszerűbb előadók" slágerlistája a hét legnagyobb hatású előadóit gyűjti össze. Az előadók kiemelése az összes megjelent lemezük által elért teljes megtekintésszám alapján történik.

A "Legnépszerűbb zenei videók" slágerlistája a zenei videók nyújtotta élményt ismeri el a YouTube-on, és kiemeli a platformon legnézettebb hivatalos zenei videókat.

A "Felkapott" videók slágerlistája eltérően a többitől, naponta többször is frissül, hiszen célja kiemelni a felhasználók által legkedveltebb és legnézettebb új zenéket, így azonnali pillanatképet ad arról, hogy mi mozgatja meg a felhasználókat.

HOZZÁSZÓLÁSOK