Nem elérhető a Wikipedia Törökországból

Török hatóságok szombaton blokkolták a Wikipedia elérését - írja az Index a Reuters nyomán, akik internetet monitorozó forrásokra hivatkoznak.
Szász Péter, 2017. április 29. szombat, 12:18
Fotó: MTI/EPA

Azt írják, hogy ez a török vezetés újabb lépése annak érdekében, hogy korlátozzák a szólásszabadságot az interneten.

A blokkolás az oldal teljes egészét érinti és helyi idő szerint reggel 8-kor vették észre. Ha valaki török szolgáltatón keresztül próbálja elérni az oldalt, akkor azokat az üzeneteket kapja, hogy "az oldal nem elérhető", "a kapcsolat megszakadt".

A Reuters szerint a török kormányt korábban is vádolták azzal, hogy bizonyos közösségi oldalakat elérhetetlenné tett. A Wikipedia a feltételezések szerint azért kerülhetett célkeresztbe, mert Recep Tayyip Erdoğan Wikipedia oldalán jelenleg is az olvasható, hogy a közelmúltban rendezett népszavazás a demokrácia bukását és egy diktátor születését hozhatja el Törökországban - olvasható az Indexen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Szalay_Miklos, 2017.04.29 13:13

Apropó, tessék egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

http://egyvilag.hu/temak.shtml#temaid076

(A legfelső sor a kép tetején, "Demokrácia és diktatúra". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html