Okosváros-fejlesztési program indul Tatán

A Digitális Jólét Program (DJP) 2.0 keretén belül Tata lesz azon kísérleti programok egyik helyszíne, ahol okosváros-fejlesztéshez (smart city) kapcsolódó eljárásokat fejlesztenek ki és vezetnek be - mondta a programért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn egy tatai konferencián.
Domokos Erika, 2017. június 26. hétfő, 20:54
Fotó: MTI Fotó

Ezt Deutsch Tamás, a DJP-ért felelős miniszterelnöki biztos jelentette be egy tatai konferencián. Az egész országban legalább nyolc-tíz helyszínen szeretnének kísérleti projekteket indítani. Az okosváros-fejlesztési program helyszíne nemcsak város lehet, hanem nagyobb szintű települési együttműködés is.

A fejlesztések érdekében jelentős képzési programokat indítanak, első körben a közigazgatásban dolgozó csaknem 60 ezer ember legalább egy százalékát szeretnék elérni, nekik tartanának továbbképzéseket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közreműködésével.

A fejlesztések figyelembe veszik a jó európai gyakorlatokat, nem Budapestről, normatív eszközökkel szeretnék az önkormányzatok fejlesztési irányait megszabni, hanem tiszteletben tartják a települések autonómiáját. A program a Kárpát-medencei, többségi magyar települések számára is elérhető lesz.

A konferencián a tatai település- és térségfejlesztés szakmai központjának létrehozása érdekében együttműködési megállapodást kötött a város önkormányzata, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, az Edutus Főiskola és Budapest XVII. kerületének önkormányzata.

A kép forrás: MTI Fotó /Bodnár Boglárka

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.06.27 09:50

" a közigazgatásban dolgozó csaknem 60 ezer ..." tintanyaló 90%-t ki kell rúgni és digitális megoldásokat kell bevezetni. helyettük. Pillanatok alatt megtérülne pénzügyileg, és drasztikusan csökkenne a bürokrácia, drasztikusan emelkedne a hatékonyság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html