Ötmilliárdos fejlesztés indul a Millenáris Parkban

A kormány döntése szerint a Millenáris Parkban jön létre a Startup Campus Budapest, a megvalósításra ötmilliárd forintot különítettek el.
Domokos Erika, 2017. augusztus 1. kedd, 13:12
Fotó: Napi.hu

A Millenáris Parkban jöhet létre a Startup Campus Budapest - írta az Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározatra hivatkozva az MTI.

A kabinet egyetért a Startup Campus Budapest megvalósításáról a Millenáris Parkban című koncepcióval, és felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a Millenáris Nonprofit Kft. által, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), valamint az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. bevonásával gondoskodjon az előkészítésről - áll a kormányhatározatban.

Minderre a Millenáris Nonprofit Kft. 2017-ben 1,8 milliárd, jövőre 2,25 milliárd, 2019-ben pedig 1 milliárd forint költségvetési támogatást kap a kormánytól.

Maga a Startup Campus program egy uniós támogatású program, amelynek célja a felsőoktatásban születő innovatív ötletek vállalkozássá fejlesztésének támogatása, valamint a helyi k+f+i termékek és szolgáltatások regionális, üzleti akcelerációja.

Pálinkás József, az NKFIH elnöke korábban elmondta, hogy a program célja összhangban van a hivatal azon törekvéseivel, hogy országszerte alakuljanak ki és erősödjenek meg az ígéretes ötletek felkutatását, fejlesztését és finanszírozását lehetővé tévő közösségi és képzési bázisok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszaii, 2017.08.02 07:21

Ez is uniós projket.
Nem lennénk Unió tagok nálunk semmi nem fejlődne, épülne , maximum a foci és a kisvasutak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html