Programozóként kezdene új karriert? Erre figyeljen!

Immár Magyarországon is egyre népszerűbbek a jellemzően néhány hónapos, intenzív és gyakorlatorientált képzés keretében szoftverfejlesztő szakmát adó tanfolyamok, az úgynevezett coding bootcampek. Ezek egy része nemcsak a programozó képzést, de végzett hallgatói elhelyezkedését is biztosítja.
Domokos László, 2018. július 15. vasárnap, 11:35
Fotó: Napi.hu

A junior szoftverfejlesztők képzésével foglalkozó PROGmasters azokról a fővárosi, magyar nyelvű bootcampekről készített összehasonlítást, amelyek aktív vállalati partnerkapcsolatokkal rendelkeznek az it-szektorban, így céljuk, hogy a tanfolyamot követően elhelyezkedési lehetőséget is kínáljanak hallgatóiknak. Következik a 6 legfontosabb szempont azok számára, akik hónapokon belül programozóként szeretnének új karriert kezdeni.

1. gyorsan nő a bootcampeken végzettek száma

Az első bootcampek 2013-ban indultak Észak-Amerikában, és hallgatóik száma öt éve alig haladta meg a 2 ezer főt. A statisztikák szerint az Egyesült Államokban és Kanadában 2016-ban már csaknem 18 ezren vettek részt az átlagosan 3 hónapig tartó képzéseken. A gyakorlatorientált, intenzív képzést kínáló bootcampek a 3-5 éves, jelentős részben elméleti hátteret oktató egyetemi képzések alternatívájaként jelentek meg hazánkban, és a felsőoktatási intézményekkel szemben a gyakorlati programozásra helyezik a hangsúlyt.

Az itthoni bootcampek hallgatói alapvetően a munkaerőpiacon már tapasztalatot szerzett, általában a 21-45 év közötti korosztályból kerülnek ki, s többségük semmilyen szoftverfejlesztői előképzettséggel nem rendelkezik.

2. Jellemzően 4 hónapos, nappali képzések indulnak

A hazai bootcampek többsége - így a Codecool, a Green Fox, a METU JUMP, a PROGmasters, a [r]eaktorlabs és a Training360 - csak munkaidőben teljesíthető, nappali képzést kínál. Aki munka mellett szeretné szoftverfejlesztővé képezni magát, annak a Braining Hub csinál 6 hónapos, esti és hétvégi képzést.

A programozó tanfolyamok 16-18 hétig tartanak, ettől csak a Braining Hub, valamint a Codecool gyakorlata tér el. Utóbbi képzése ugyanis 18 hónapig tart, amely 1 év oktatást és 6 hónap szakmai gyakorlatot tartalmaz. Ennek ellenére a hallgatói nagyjából ugyanannyi időt töltenek az iskolában, mint a 4 hónapos képzések résztvevői, mivel a Codecoolnál csak minden második héten, 9 és 14 óra között van iskolai oktatás, kéthetente pedig otthon tanulnak a diákok.

3. Nem könnyű bejutni

A hazai bootcampek többsége erős előszűrést végez azok körében, akik szoftverfejlesztést szeretnének tanulni. Az intézmények felmérik a jelentkezők kognitív készségét, személyiségét, motivációit és AC (assessment center) tesztek segítségével kooperációs képességét is, valamint legalább alapfokú, de inkább középszintű angoltudást is elvárnak a diákjaiktól. A PROGmasters ezeken túl - egyedüliként - a leendő hallgatók tanulási és programozási alapképességeit is vizsgálja egy programozási felvételi vizsga keretében (amelyhez ingyenes tananyagot biztosít a Java programozás alapjairól).

A a PROGmasters esetében a jelentkezők csupán 2 százalékából lesz hallgató, ugyanakkor az elmúlt három évben valamennyi végzősünknek sikerült fejlesztőként elhelyezkednie - mondja Filep Szabolcs, az összehasonlítást készítő PROGmasters alapítója.

4. A tandíj átlagosan 1 millió forint

A tandíjat tekintve jelentős különbségek vannak a bootcampek között. A képzések díjai a nullától a bruttó 3,5 millió forintig terjednek, ám az oktatási intézmények többsége biztosít a hallgatók számára egy jellemzően 18 hónapos halasztott részletfizetési konstrukciót, amelyet csak az elhelyezkedést követően kell elkezdeni törleszteni.

Így akár nulla forint befizetése mellett is elvégezhetőek a tanfolyamok, ám annak, aki a halasztott fizetést választja, általában 1 éves hűségidőt kell vállalnia leendő munkahelyén. Az előre fizető hallgatók viszont több helyen is jelentős kedvezményt kapnak.

Egyedül a Training360 kínál ingyenes képzést valamennyi hallgatónak, ennek költségeit ugyanis a leendő munkáltató állja. Viszont amennyiben a diák nem végzi el tanfolyamot vagy nem fogadja el a Training360 vagy partnerei által adott állásajánlatot, úgy ki kell fizetnie a nagyjából bruttó 1,9 milliós tandíjat.

5. Ennyit kereshet

Sokak számára meglepő lehet, hogy egy 4 hónapos bootcampet végzett munkavállaló kezdő fizetése megegyezhet egy egyetemet végzett, frissdiplomás szoftverfejlesztő keresetével, pedig ez a helyzet manapság Magyarországon - összegez Filep Szabolcs.

Az összehasonlításban szereplő szoftverfejlesztő tanfolyamok között ugyanis több olyan is van, amelyik minimum bruttó 350-380 ezres kezdő fizetést ígér a végzett hallgatóknak.

6. Erre érdemes figyelni

Az itthoni bootcampek gyakorlatilag az összes budapesti it-céggel kapcsolatban állnak, és az a céljuk, hogy a versenyszférában helyezzék el a végzős diákjaikat.

A fővárosi bootcampek közül a METU JUMP és a PROGmasters a tandíj összegének felére szóló pénz-visszafizetési garanciát ad arra az esetre, ha a hallgató a végzést követő 3 hónapon belül mégsem jut szoftverfejlesztői munkához. A Codecool pedig a teljes képzési díjat elengedi annak a hallgatónak, akinek nem tud álláshelyet biztosítani a másfél éves képzés után.

Fotó forrása: StockSnap.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.07.18 10:46

Aki csak pénzért megy el programozni, na azt el is lehet felejteni :-(
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mekelekke, 2018.07.16 14:40

@atombandi: "autodidakta modon tobbet meg tudtal tanulni,"

Akii nemcsak elmúlt negyven, de ráadásul autodidakta módon tanult, tehát még hivatalos papírja sincs a tudásáról, az teljesen esélytelen bármilyen állásra. Ha egy ilyen önéletrajz egy HR-es kezébe kerül, az egész biztosan nem fog tovább jutni, hogy egy hozzáértő szakmai vezető legalább két percig beszélhessen a jelentkezővel. Eközben megy a sírás, hogy jaj-jaj nincs elég informatikus.

Valószínűleg rengeteg olyan ember is van, akinek már megvan a tudása egy vizsgához, csakhogy a tanfolyam díjának megfizetése nélkül nem lehet vizsgázni, gondolom az úgy nem elég nyereséges a vizsgáztatóknak. Szükség lenne egy állami és önköltséges (neadjisten ingyenes) vizsgarendszerre a hiányszakmákban és ha odamegy pl egy hentes , hogy ő 10 éve programozik és kéne már egy papír róla, akkor ne mondja neki senki, hogy előbb tegyél le két milliót és ülj végig egy tanfolyamot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2018.07.15 21:25

@atombandi:
ja amugy meg a hr is megerdemli a faszkorbacsot, nekik nem kidobalni kene az oneletrajzokat, hanem a jelentkezoket kene szortirozniuk, ki az aki megfelel. kisebb cegeknel nincs is hr, nagyobb cegeknel meg mindig van valasztas, hogyha valaki az adott poziciora nem felel meg, egy masikra meg siman jo lehet. esetleg meg az is lehet, hogy betanitjak, mentoraljak, mert meg a keves tudasu emberrel is jobban jarnak, mintha egyaltalan nincs ember.

en azt gondolom, hogy most jott el az ideje a maganszektornak, hogy kivegye a reszet az oktatasbol. bezony penzt is kell fektetni a jovo szakembereibe, es talan megsem olyan jo az a fillerbaszo cegpolitika, ha 10000 forintokert kozelharcot kell vivni es lelepnek a szakik. es bezony, van olyan informatikus, akinek a berigenye egy bankigazgatoet is eleri, ott is egyszeru a dontes, vagy megfizetik, vagy nem fog ott dolgozni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2018.07.15 21:19

@Mekelekke:
mondjuk ezen nem lepodom meg, az en generaciom semmi informatikai kepzest nem kapott. pontosabban a turbo paskal volt a kepzes csucsa, autodidakta modon tobbet meg tudtal tanulni, mint a bme vagy leanykori neven a kandon. olyan 2000 kornyeken kezdodott megvaltozni ez, de meg mindig csak a villamos kepzesen volt a fo hangsuly. a 40 feletti informatikus nem az iskolaban tanulta az informatikat. volt akinek bejott, volt akinek nagyon nem, papir, vizsga stb nelkul nehez donteni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2018.07.15 16:10

A cégek valóban rá vannak repülve ezekre a tanfolyamokra, hozzánk is került be pár ember ilyen helyről, fiatal és idősebb vegyesen. A cégek általában javaslatot is tesznek a képzés anyagára. Kicsit szkeptikus voltam, de valószínűleg jó a szűrésük.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html