A quica.io koncepciója az e-piacterek hagyományos működését pörgeti fel, azzal, hogy háromoldalú online piactérré alakítja.

Az eladó és vevő mellett belép az önkéntes hirdetésmegosztó, aki hirdetési sikerdíjat kap, amennyiben rajta keresztül talál vevőre az adott termék.

A Quicát használó eladók, akár magánszemélyek, akár cégek, gyorsan és gazdaságosan adhatnak el. A hirdetéseket megosztóknak pedig könnyű pénzkeresetet kínál. Ötvözve az új és használt piaci termékértékesítést, így alternatív kereskedelmi csatornát kínál a vállalkozóknak - olvasható a vállalat közleményében.

A céget Észtországban 23,4 millió forinttal alapították és teljes mértékben online működik, így a cégalapítás és a befektetőkeresés is online történt meg.

Az ötletgazda Bujdosó Gergely a Facebookon keresztül szervezte meg a cégalapítást és a munkatársak is online kapcsolódnak be a cég működésébe. A tulajdonosok többsége magyar, így a hazai pilot bevezetés volt célszerű, de később német és angol nyelvterületeken kezdené meg a nemzetközi terjeszkedést.

Hamarosan további tőkebevonást terveznek 20-50 ezer eurós nagyságrendben, amely a nemzetközi terjeszkedést, illetve a kereskedelmi partnerek sikerességét növelő tracking és az adatszolgáltató rendszer felépítését szolgálná. A 2022-re tervezett 34-50 millió forintos árbevételt évente 3-4 szeresére kívánják emelni - írják.