Szenzorokkal figyelik a vásárlókat - így csinálják

A bevásárlóközpontokban, fesztiválokon és tömegközlekedési eszközökön tapasztalható tömeg fogyasztóként kifejezetten zavaró lehet, az üzemeltetőknek és rendezvényszervezőknek viszont feladatuk a látogatók figyelemmel kísérése és az infrastruktúra alakítása a fogyasztói élmények növelése érdekében. A megoldást az emberszámlálás technológiája adja.
Napi.hu, 2017. december 13. szerda, 08:41
Fotó: Napi.hu

Az emberszámlálás számos iparág számára kínál új megoldásokat olyan problémákra, mint a fogyasztói elégedettség vagy az üzemeletetés hatékonyságának növelése. Emellett nagy segítséget jelent a rendezvényhelyszínek, üzlethelyiségek és a tömegközlekedés infrastrukturális fejlesztésében, valamint különböző marketingaktivitások tervezésében is.

Azonban közel sem mindegy a mérési eszköz típusának kiválasztása. A piac számos megoldást kínál a beléptető kapuktól a megszakításon alapuló lézeres rendszerekig, de ezek nem képesek megfelelő precizitású számlálásra. A pontatlan számlálásnak pedig számos negatív következménye lehet.

Referencia

A magyar fejlesztésű CounterGuard biztosítja hazánkban a jelenleg elérhető legpontosabb és a leghatékonyabb emberszámlálást. A technológia már megtalálható számos bevásárlóközpontban (MOM Park, Asia Center) és tömegközlekedési eszközön (Volán). Emellett mobilkapuik több rendezvényen is biztosították már a létszámellenőrzést (Etyeki Piknik, Budavári Pálinkafesztivál).

Működés

A jelenleg elérhető egyik legfejlettebb technológia lényege, hogy kihelyezett szenzorok figyelik folyamatosan a vásárlókat, látogatókat és készítenek háromdimenziós képet a megadott területről. Ehhez kapcsolódik egy alakfelismerő algoritmus, amely a legnagyobb tömegben is felismeri az embereket, a képeket pedig valós időben dolgozza fel. A rendszer egyik legnagyobb előnye költséghatékonysága mellett a személyiségi jogok maximális védelme, hiszen nem igényel kép- vagy videórögzítést.

Mindez kiegészül egy felhasználóbarát elemző felülettel, amelynek köszönhetően már telefonon is pár kattintással elérhetők a legfrissebb adatok és kimutatások. A napra, órára lebontott jelentések segítségével ellenőrizhetők a jegyeladások, vásárlások és a tényleges utazók, illetve látogatók aránya.

Mobil

Ez a technológia alacsony költségvonzatának és egyszerű kezelhetőségének köszönhetően széles réteg számára nyújt megfelelő megoldást, legyen szó akár múzeumokról, fesztiválokról vagy nagy látogatószámú programokról. Az emberszámláló mozgatható változata szabadtéri és időszakos rendezvények szervezőinek is ideális. A rendszer által felismerhetőek a helyszínek forgalmasabb pontjai, illetve jól figyelhető a látogatók ciklikussága.

A cikk megjelenését a Dolphio Technologies Kft. támogatta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.12.13 12:03

Az etyeki borfesztiválra azóta nem járok, amióta fizetőssé tették a parkolást.
Amúgy ez a pofátlanság csúcsa, de ez annyiban nem érint, hogy alig vásárolok itthon. Nagyon ritka. Kint olcsóbb és jobb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html