Betiltották a fiatalok legnépszerűbb médiaplatformját

Az amerikai kereskedelmi minisztérium rendeletet adott ki, amellyel vasárnaptól lehetetlenné teszi a TikTok videomegosztó és a WeChat üzenetküldő szolgáltatás letöltését az Egyesült Államokban.
Rácz Gergő, 2020. szeptember 18. péntek, 16:01
Fotó: Getty Images

Donald Trump amerikai elnök biztonsági kockázatokra hivatkozva rendelte el a két kínai fejlesztésű alkalmazás betiltását az Egyesült Államokban - írja az Index.

A tiltás részleteit ismerő források elmondták a Reutersnek, hogy az elnök még a hatályba lépés előtt visszavonhatja a rendeletet, ha a Tiktokot tulajdonló kínai cég, a Bytedance időben megállapodásra jut az amerikai Oracle-lel egy olyan cég felállításáról, amely a Tiktok amerikai tevékenységét irányítaná a washingtoni aggályok orvoslásával.

A terveket ismerő illetékesek szerint a rendelet nem tiltja meg, hogy amerikai vállalatok külföldön a WeChaten keresztül bonyolítsanak tranzakciókat, amely az üzenetküldés mellett a legfontosabb fizetési mód is Kínában. Az Apple és a Google az Egyesült Államokon kívül továbbra is elérhetővé teheti a TikTokot és a WeChatet a felhasználóknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Agar, 2020.09.18 17:40

Kár betiltani. Hol fogok most 6 és 8 év közötti, lengén öltözött fiatal gyerekeken kéjesen vonaglani látni?
Kénytelen lennék pedofil oldalakat felkeresni a TikTok helyett :(
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html