Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyelőre a leggyakrabban egy online Office 365 szövegszerkesztő csomagnak álcázott weboldalról terjed a TrickBot számítógépes vírusok új fajtája. Az adattolvaj kód elsőre böngésző frissítésnek vagy álcázza magát, azt állítva, hogy anélkül nem lehet használni a netes szolgáltatást. Aki telepíti ezt az eszközt, azt kockáztatja, hogy az összes a böngészőjébe elmentett jelszavát kiadja a hackereknek.

A BleepingComputer szerint a Chrome és Firefox felhasználói aggódhatnak - ezek egyébként is a leggyakoribb böngészők - ugyanis a csalás őket célozza. Az ál-Office 365 oldalon egy kamu hibaüzenetet dob a felhasználóknak, állítva, hogy túl régi az általuk használt szoftver, itt kínálja fel a frissítést, ami a rosszindulatú kódot beépíti a böngészőkbe, onnan pedig a jelszavakhoz könnyen hozzáfér és ellophatja. Ennek kockázata, hogy akár bankfiókok is hozzáférhetnek a csalók.

Ha már valaki telepítette a kódot, akkor érdemes törölnie a böngészőjét, megváltoztatnia a jelszavait, valamint vírusirtókkal ellenőrizni a számítógépét.