Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Szupergyors Internet Program 2.0 elindításáról a gigabites hálózatok kiépítésének érdekében címmel 2018. december 12-én aláírt nyilatkozat a nagysebességű hálózatok kiépítéséről szól, amely az Európai Uniós Digitális Menetrendben megfogalmazott stratégiai céloknak teljes mértékben megfelel. Emellett kiemelt fontosságú a nemzetgazdaság további növekedése, ezáltal pedig Magyarország versenyképessége szempontjából is.

A SZIP 2.0 és a Digitális Jólét Program céljainak megvalósítása érdekében az állami és piaci szereplők kiemelt hangsúlyt fektetnek az összehangolt állami szerepvállalásra, a bürokratikus előírások további leépítésére, valamint az adópolitikai ösztönző intézkedésekre. Az aláírók között van a Vodafone és a UPC Magyarország is - derült ki a két cég közleményéből.

A Vodafone-nál az egyik legfőbb célunk a digitális korlátok lebontása, vagyis az, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a digitalizációt, az internet elérést, így az online világ nyújtotta előnyöket - mondta Budai J. Gergő. A Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese hozzátette: példaértékű, hogy a kormányzat, a szakmai érdekképviseletek és az iparági szereplők együtt dolgoznak annak érdekében, hogy az állampolgárok számára a lehető legszélesebb körben és legjobb minőségben elérhetők legyenek a digitális világ nyújtotta előnyök.

A UPC is üdvözli a folytatást

A UPC Magyarország üdvözölte, hogy az ITM több magyarországi infokommunikációs szolgáltató és az érdekképviseleti szervezetek által aláírt, a SZIP 2.0 elindítására vonatkozó közös nyilatkozatban az aláírók együttesen kiemelt fontosságúnak tartják az adópolitikai ösztönzők megjelenítését.

A UPC Magyarország fejlesztéseit már hosszú ideje a magyar gazdaság és a társadalom számára nélkülözhetetlen szupergyors szélessávú digitális infrastruktúra kiépítése határozza meg. Ennek megfelelően a UPC teljes mértékben támogatja azt a közös nyilatkozat által is megfogalmazott célt, hogy az ország számára minél hamarabb rendelkezésre álljanak a jelentős versenyképességi előnyt biztosító, gigabit sebességre képes szélessávú hálózatok, és elérhetővé váljanak az ügyfelek igényeit kielégítő digitális szolgáltatások.

A UPC meggyőződése, hogy a SZIP 1.0 sikeres végrehajtására alapozva a különböző, egymással is versenyző gigaképes technológiák együtt tudják biztosítani a SZIP 2.0 Program sikerét - olvasható a cég közleményében.