Piaci kitekintés

Vegyes makroadatok és pozitív vállalati gyorsjelentések megemésztését követően emelkedéssel búcsúztatták a pénteki napot a tengerentúli részvényindexek: újabb történelmi csúcson zárva a kereskedést.

Ázsiában a mérsékelt optimizmus jegyében indult a hét, miután a kínai gazdaság bár lassult a második negyedévben, az adat összhangban volt az előzetes várakozásokkal; míg az európai börzéket sem kedvetlenítette el a pénteki, francia leminősítés. A kontinens részvényindexei mérsékelt emelkedéssel indították a hetet.

Hétfőn a New York Fed Index és az amerikai kiskereskedelmi eladási statisztikák (14:30) mellett a Citigroup gyorsjelentése (14:00) állhat majd a figyelem középpontjában; míg a héten több fontos makroadat-, gyorsjelentés- és jegybankári nyilatkozat érkezik majd.

Az árupiacon a pénteki kereskedés kedvező hangulata-, valamint a további készletcsökkenéssel kapcsolatos várakozások hatására a kőolaj árfolyama 1,04 dolláros emelkedéssel 105,99 dolláron búcsúztatta a hetet, míg az arany ára a pénteki kereskedés második felében ismét 1284 dollár közelébe emelkedett.

Az európai nyitás összefoglaló teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!