Szerdán közzétett gyorsjelentésében a nagybank közölte, hogy profitja 5,8 milliárd dollárra növekedett a szeptember végéig tartó három hónapban az egy évvel korábbi 5,73 milliárd dollárról. A részvényenkénti nyereség 1,05 dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 1,02 dollárral. A Wells Fargo bevétele 21,88 milliárd dollárra emelkedett, szemben az egy évvel korábbi 21,21 milliárd dollárral.

Elemzők 21,76 milliárd dolláros bevétel mellett 1,04 centes részvényenkénti nyereségre számítottak az idei harmadik negyedévről.

A vártnál kedvezőbb eredményeknek köszönhetően a Wells Fargo árfolyama 1,4 százalékkal 52,57 dollárra emelkedett a tőzsdenyitást megelőző elektronikus kereskedésben. A bank időszaki átlagos hitelállománya összege 7,7 százalékkal 903,23 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 838,88 milliárd dollárról. Ezen belül a kereskedelmi és vállalati hitelek összege éves összehasonlításban 15 százalékkal 254,20 milliárd dollárra ugrott az idei harmadik negyedévben.

Dacára a hitelkihelyezések növekedésének a hitelezési tevékenységből származó profit ismét csökkent: a bank nettó kamatrése 2,96 százalékra mérséklődött az előző negyedév végi 2,97, illetve az egy évvel korábbi 3,06 százalékról.

Továbbra is a Wells Fargo az Egyesült Államok első számú jelzáloghitelező bankja. A jelzáloghitelezésből származó nyereség azonban 2,7 százalékkal 1,59 milliárd dollárra mérséklődött az egy évvel korábbi 1,63 milliárd dollárról. A bank az idei harmadik negyedévben 55 milliárd dollár értékben folyósított új lakás jelzáloghiteleket, ami 15 százalékkal több a tavalyi harmadik negyedéves 48 milliárd dollárnál, viszont 11 százalékkal kevesebb az idei második negyedéves 62 milliárd dollárnál.

A második legnagyobb amerikai jelzáloghitelező, a JP Morgan Chase kedden közzétett gyorsjelentésében arról számolt be, hogy 23 százalékkal 1,6 milliárd dollárra csökkent a jelzáloghitelezésből eredő profitja.

A San Franciscó-i székhelyű Wells Fargo fő profilja a hagyományos hitelezés, a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek nyújtott kölcsönök, eltérően a Wall Street-i pénzintézetektől, amelyek sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a befektetési banki tevékenységre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!