A hét elején még nagyon úgy festett, erősödni fog a forint, és 400 forint alatt maradhat az euró ára. A 400 forint körüli támasz viszont nem esett el, sőt szerdán már 405 forint körül is jegyezték az eurót.

Csütörtökön is 403 forint körül alakult egész nap a jegyzés, délután a meglepően jó amerikai októberi inflációs adat megjelenése után viszont fordult a kocka, és nagyot erősödött a magyar fizetőeszköz.

Az euró ára ismét hirtelen 399 forint alá került, a dollár nagyot gyengült az inflációs adat után, már 393 forint alatt jegyzik, amire két hónapja nem volt példa. A svájci frank is 406 forint környékére csorgott vissza, az angol font jelenleg 458 forint. 

A 399,60-400,00-as támasz továbbra is meghatározó az euró-forint árfolyamában, a tegnapi kereskedésben megpróbálta átvinni a 405-ös szintet, de végül visszakorrigált. A jövő héten nem lehet kizárni egy nagyobb elmozdulást. Felül továbbra is a 405-ös szint jelent gyengébb ellenállást, míg felette 410 közelében erősebb akadályt képez az 50 napos mozgóátlag és a 123,6 százalékos Fibo-szint - közölte az Equilor.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!